Frågor&Svar

Prenumeration

Prenumeration

 • Var hittar jag mitt kundnummer?

  Du hittar ditt kundnummer på baksidan av tidningen eller på fakturan. Kundnumret anges ibland med fyra stycken nollor, och du kan ange ditt kundnummer med eller utan dessa nollor.

 • Vad gäller för en tidsbestämd prenumeration?

  Detta är en prenumeration som gäller ett visst antal nummer av en tidning och därefter avslutas automatiskt. Prenumerationen betalas med en faktura som skickas till fakturamottagaren, eller vid beställningstillfället med kort.
  För mer detaljerad information, läs mer under allmänna villkor.

 • Vad gäller för löpande prenumeration?

  En löpande prenumeration innebär att du får din tidning portofritt hem till dig till dess att du säger upp din prenumerantion. Du har tillgång till din e-tidning under hela prenumerationsperioden. Du betalar smidigt med Klarna (Klarnas användarvillkor) varje månad. Du har ingen bidnings- eller uppsägningtid. 

  Du kan läsa mer här: Allmänna villkor

 • Är min prenumeration en tillsvidare- eller tidsbestämd prenumeration?

  Du ser din prenumerationstyp på din faktura eller om du loggar in på Mina sidor och tittar under "Mina prenumerationer".

 • Hur loggar jag in på mina sidor?

  Logga in här med din mejladress och ditt egenvalda lösenord. Har du inte loggat in tidigare behöver du först skapa ett konto.

 • Jag har gett bort en prenumeration till en vän som redan prenumererar på samma tidning. Får min vän dubbla tidningar nu?

  Nej, prenumerationen som du gav bort startar automatiskt efter att den pågående prenumerationen avslutats. Skulle din vän ändå få dubbla tidningar så kontakta kundservice

 • Jag har beställt en prenumeration till en vän men missat att skriva ut gåvokortet. Hur gör jag?

  Du kan ladda ner och skriva ut gåvokortet med aktuellt omslag här: prenumerera.se/presentkort/ladda-ner-gavokort

 • Kan jag få min pågående prenumeration tillfälligt skickad till utlandet?

  Ja, det går bra men det tillkommer en portokostnad som varierar beroende på vilket land du vill att tidningen ska skickas till. Kontakta kundservice för mer information. Meddela oss din tillfälliga adressändring tre veckor innan för att vara säker på att tidningen kommer fram på önskat datum.

 • Varför måste jag som prenumerant beställa gåvan som följer med automatiskt om jag köper tidningen i butik?

  Vi har gjort undersökningar som visar att det är långt ifrån alla våra prenumeranter som vill ha de gåvor som ibland följer med tidningen i butik. Det är därför snällare både mot miljön och ekonomin att endast skicka gåvorna till prenumeranterna som faktiskt vill ha dem. Om en gåva medföljer tidningen i butik är numret oftast prishöjt men du som prenumerant får beställa gåvan helt utan kostnad.

 • Kan jag spåra min premie på hemsidan?

  Ja, när du är inloggad kan du under sidan "Prenumeration" se om en premie ingår i din prenumeration och när den beräknas komma.

  Observera att för att kunna spåra din premie måste prenumerationen var betald och premien ska vara skickad som ett spårningsbart paket. Vissa av våra premier skickas istället som varubrev och då har vi inget spårningsnummer tillgängligt. Du bör dock ha din premie senast tre veckor efter att vi har mottagit din betalning. Har premien inte levererats efter det ber vi dig kontakta kundservice så undersöker vi vad som hänt.

 • Hur lång tid tar det innan min premie kommer?

  Om du köper din prenumeration på prenumerera.se levereras premien inom tre veckor. I annat fall levereras den tre veckor efter att betalning av faktura har registrerats.

  Har premien inte levererats inom fyra veckor ber vi dig kontakta kundservice så undersöker vi vad som hänt. 

   

   

 • Min tidning kom inte idag. Vad beror det på?

  Det kan bero på fel i distributionen, att vi har en felaktig adress till dig eller att du betalat några dagar för sent. Meddela oss att tidningen uteblivit så skickar vi inom några dagar en ny tidning till dig. Detta gör du enklast om du loggar in på Mina sidor och väljer fliken "Reklamation", eller klicka här.
  Om problemet återkommer får du gärna kontakta kundservice.

 • Vad händer med min prenumeration om jag betalar för sent?

  Din prenumeration stoppas automatiskt efter några dagar och du får inga fler tidningar. Vi sänder i samband med detta också ut en påminnelse. Så fort betalningen är registrerad hos oss aktiveras din prenumeration på nytt och du får alltid så många tidningar du betalat för. 

  Saknar du några tidningar på grund av ett uppehåll i prenumerationen så betalar du alltså inte för dessa nummer.

 • Hur säger jag upp min prenumeration?

  Har du en tidsbestämd prenumeration behöver du inte göra någonting, utan prenumerationen avslutas automatiskt efter att du fått ditt sista betalda nummer i brevlådan. Med jämna mellanrum kommer vi att skicka ut erbjudanden om att förnya din prenumeration till dig. 

  Om du väljer att avsluta din prenumeration på mina sidor så ser vi till att du får alla nummer som ingår i din senaste beställning, prenumerationen tar sedan automatisk slut utan att vi skickar ut något förnyelseerbjudande. Observera att om ett erbjudande redan har tryckts när du väljer att avsluta din prenumeration så kommer vi inte att kunna stoppa utskicket.

  Behöver du av särskilda anledningar avbryta en prenumeration innan sista numret ber vi dig att kontakta kundservice

 • Min premie/gåva/vara var trasig när jag fick den, vad gör jag?

  Vi beklagar detta! Vänligen kontakta kundservice så hjälper vi dig!