Vanliga frågor

Adress och leverans

 • Jag fick inte min tidning idag, vad kan det bero på?

  Det kan bero på fel i distributionen, att vi har en felaktig adress till dig eller att du betalat några dagar för sent. Anmäl saknad tidning så skickar vi dig en ny tidning inom några dagar.

  Detta gör du enklast om du loggar in på Mina sidor genom att klicka här
  Om detta problem återkommer får du gärna kontakta kundservice. 

   

 • Hur lång tid tar det innan min premie kommer?

  Vi skickar din premie när din betalning blivit registrerad. Har premien inte levererats inom fyra veckor ber vi dig kontakta kundservice så undersöker vi vad som hänt. 

 • Jag har skickat in en kupong. Hur lång tid tar det innan min första tidning kommer?

  För tidningar som ges ut varje månad eller oftare tar det ca tre veckor tills du får din första tidning. För tidningar som utkommer mer sällan kan det dröja längre tid.
  Om du har ett kundnummer hos oss sedan tidigare och vill veta när nästa nummer kommer i brevlådan kan du logga in på Mina sidor och titta under ”Mina Prenumerationer”.

   

 • Jag ska flytta. Hur ändrar jag min adress?

  Det gör du enklast genom att logga in här. Under fliken "Permanent adress" kan du fylla i din nya adress. Vi behöver få din nya adress minst 14 dagar innan du vill att den ska börja gälla. Det går även bra att kontakta kundservice.

   

 • Hur lång tid innan jag flyttar behöver jag göra en adressändring?

  Vi behöver ha din adressändring minst 14 dagar innan den börjar gälla. Adressändring gör du enklast om du loggar in på Mina sidor och under fliken "Mina adress- och kontaktuppgifter" Du kan också kontakta kundservice.

   

 • Vad är det för skillnad på permanent och tillfällig adress?

  Den permanenta adressen är din fasta bostadsadress. Tillfällig adress är dit du flyttar under en kortare period, exempelvis till sommarstugan. Vill du ändra adress, logga in på Mina sidor. Vi behöver ha din adressändring minst 14 dagar innan den börjar gälla.

 • Hur gör jag en tillfällig adressändring?

  Det gör du enklast om du loggar in här. Vi behöver få din tillfälliga adress minst 14 dagar innan du vill att den ska börja gälla. Ange från vilket datum ändringen ska gälla och när tidningen ska skickas till den ursprungliga adressen igen. Observera att denna adressändring kommer att gälla för alla dina prenumerationer.

 • Jag ska resa utomlands. Kan jag få tidningen skickad till min utländska adress?

  Ja, det går bra, men det tillkommer en portokostnad. Denna kostnad varierar beroende på vilket land du vill att tidningen ska skickas till. Kontakta kundservice för mer information. Meddela din tillfälliga adressändring tre veckor innan för att vara säker på att tidningen kommer fram på önskat datum.

 • Kan jag pausa min prenumeration?

  Ja, det går bra. Du kan både välja att pausa en bestämd tid eller att pausa tillsvidare. Efter pausen startas prenumerationen upp igen och kvarvarande antal tidningar skickas till dig. Meddela att du vill pausa prenumerationen minst 14 dagar innan. Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Jag har gjort en adressändring men min tidning kommer ändå inte till min nya adress. Vad ska jag göra?

  Kontrollera att adressen stämmer genom att logga in på Mina sidor och titta under Mina Prenumerationer. Tänk på att det tar ca två veckor innan din nya adress börjar gälla från att du har ändrat den. Kontrollera även att din adressändring finns under fliken Mina Händelser. Stämmer adressen men tidningen har uteblivit? Logga in på Mina sidor och reklamera tidningen här. Du kan även kontakta kundservice.

 • Min premie/gåva var trasig när jag fick den, vad gör jag?

  Vi beklagar detta! Vänligen kontakta kundservice så hjälper vi dig.

Faktura och betalning

 • Vad händer om jag betalar för sent?

  Din prenumeration stoppas automatiskt efter några dagar och du får inga fler tidningar. Vi sänder i samband med detta också ut en påminnelse. Så fort betalningen är registrerad hos oss aktiveras din prenumeration på nytt och du får alltid så många tidningar du betalat för. Har du inte fått några nummer på grund av ett uppehåll i prenumerationen, betalar du alltså inte för dessa nummer.

 • Jag har inte fått min faktura. Hur ska jag betala?

  Om du har beställt genom prenumerera.se så skickas din faktura till dig i ett mail. Om du inte har mottagit detta inom tre dagar efter beställning så ber vi dig kontakta vår samarbetspartner Klarna på telefonnummer 08 120 120 10.

  Om du har beställt genom att skicka in en kupong eller kontaktat oss på kundservice så skickas fakturan till dig per post inom två veckor efter beställningstillfället. Om det dröjt längre än så vänligen kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Varför har jag fått en betalningspåminnelse, jag har ju betalat?

  Om du fått en påminnelse från Klarna så ber vi dig kontakta dem på telefonnummer 08 120 120 10 eller deras hemsida klarna.se

  Om du fått en påminnelse från Aller media så läs nedan:

  Att du fått en påminnelse kan bero på att du har en obetald faktura som passerat förfallodatum. I så fall stoppas utskicket av tidningarna och vi ber dig betala snarast för att starta prenumerationen igen. 

  Om du betalt inom de senaste dagarna kan du bortse från påminnelsen.

  Är du osäker på varför du fått påminnelsen ber vi dig kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Jag saknar mitt OCR-nummer. Hur ska jag få reda på det?

  OCR numret finns angivet till höger på din faktura under rubriken "din viktiga information". Det finns också längst ner på respektive inbetalningskort.

  Om informationen inte är tydlig på din faktura eller om du förlagt den så ber vi dig kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Vilket bankgiro- och plusgironummer har Aller media?

  Bankgiro: 5555-1006 
  Plusgiro: 845100-7 

  Om du betalar till oss med ett eget inbetalningskort så glöm inte att ange ditt OCR nummer. 

 • Kan jag betala via autogiro?

  Ja, det går bra. För att vi ska kunna starta automatisk överföring från ditt bankkonto ber vi dig fylla i autogiromedgivandet. Klicka här för att skriva ut blanketten, fyll i, underteckna och returnera den till Aller medias kundservice.

 • Vilken period avser min faktura?

  På fakturan så står det hur många nummer av tidningen som prenumerationen avser. Perioden är angiven på följande sätt: 05 18-30 18

  I detta exempel börjar prenumerationen med nummer 5/2018 och avslutas med nummer 30/2018.

   

   

Prenumeration

 • Var hittar jag mitt kundnummer?

  Du hittar ditt kundnummer på baksidan av tidningen eller på fakturan. Kundnumret anges ibland med fyra stycken nollor, och du kan ange ditt kundnummer med eller utan dessa nollor.

 • Vad gäller för en tidsbestämd prenumeration?

  Detta är en prenumeration som gäller ett visst antal nummer av en tidning och därefter avslutas automatiskt. Prenumerationen betalas med en faktura som skickas till fakturamottagaren, eller vid beställningstillfället med kort.
  För mer detaljerad information, läs mer under köpinformation.

 • Vad gäller för tillsvidareprenumeration?

  Tillsvidareprenumeration betyder att du har en löpande prenumeration och att du med din tidning, antingen med varje eller vartannat nummer, får ett inbetalningskort medskickat till dig. Utebliven betalning räknas inte som uppsägning av din prenumeration..
  För mer detaljerad information, läs mer under köpinformation.

 • Är min prenumeration en tillsvidare- eller tidsbestämd prenumeration?

  Du ser din prenumerationstyp på din faktura eller om du loggar in på Mina sidor och tittar under "Mina prenumerationer".

 • Hur loggar jag in på mina sidor?

  Logga in här. Ange kundnummer som användarnamn och postnummer som lösenord.

 • Jag har fått en gåvoprenumeration, hur loggar jag in på "Mina sidor"?

  Det gör du genom att ange ditt egna kundnummer som står på baksidan av tidningen. Använd ditt postnummer som lösenord. Saknar du ditt kundnummer på tidningen, så kan du kontakta kundservice.

 • Jag har gett bort en prenumeration till en vän som redan prenumererar på samma tidning. Får min vän dubbla tidningar nu?

  Nej, prenumerationen som du gav bort startar automatiskt efter att den pågående prenumerationen avslutats. Skulle din vän ändå få dubbla tidningar så kontakta kundservice

 • Jag har beställt en prenumeration till en vän men missat att skriva ut gåvokortet. Hur gör jag?

  Du kan ladda ner och skriva ut gåvokortet med aktuellt omslag här: prenumerera.se/kundservice/gavokort

 • Hur säger jag upp min prenumeration?

  Har du en tidsbestämd prenumeration behöver du inte göra någonting, utan prenumerationen avslutas automatiskt efter att du fått ditt sista betalda nummer i brevlådan. Med jämna mellanrum kommer vi att skicka ut erbjudanden om att förnya din prenumeration till dig. 

  Har du en tillsvidareprenumeration säger du upp denna genom att kontakta kundservice
  Är du osäker på vilken typ av prenumeration du har så finns denna information på din faktura.

 • Vad händer om jag betalar för sent?

  Din prenumeration stoppas automatiskt efter några dagar och du får inga fler tidningar. Vi sänder i samband med detta också ut en påminnelse. Så fort betalningen är registrerad hos oss aktiveras din prenumeration på nytt och du får alltid så många tidningar du betalat för. 

  Har du inte fått några nummer på grund av ett uppehåll i prenumerationen så betalar du alltså inte för dessa nummer.

 • Min tidning kom inte idag. Vad beror det på?

  Det kan bero på fel i distributionen, att vi har en felaktig adress till dig eller att du betalat några dagar för sent. Meddela oss att tidningen uteblivit så skickar vi inom några dagar en ny tidning till dig. Detta gör du enklast om du loggar in på Mina sidor och väljer fliken "Reklamation", eller klicka här.
  Om problemet återkommer får du gärna kontakta kundservice.

 • Hur lång tid tar det innan min premie kommer?

  Vi skickar din premie när din betalning blivit registrerad. Har premien inte levererats inom fyra veckor ber vi dig kontakta kundservice så undersöker vi vad som hänt. 

   

   

 • Hur lång tid tar det innan min gåva kommer?

  Gåvan medföljer tidningen i butik och då är numret oftast prishöjt. Som prenumerant kan du beställa gåvan utan kostnad genom att logga in på Mina sidor – Mina prenumerationer eller kontakta kundservice. I tidningsannonsen anges med vilket nummer som gåvan skickas ut tillsammans med. 

 • Kan jag få min pågående prenumeration tillfälligt skickad till utlandet?

  Ja, det går bra men det tillkommer en portokostnad som varierar beroende på vilket land du vill att tidningen ska skickas till. Kontakta kundservice för mer information. Meddela oss din tillfälliga adressändring tre veckor innan för att vara säker på att tidningen kommer fram på önskat datum.

Digitala utgåvor

 • Behöver jag köpa till den digitala versionen om jag redan är prenumerant på tidningen?

  Har du en aktiv tidningsprenumeration så ingår den digitala utgåvan, utan extra kostnad. Den avslutas automatiskt när din tidningsprenumeration upphör.

 • Hur loggar jag in för att läsa min digitala tidning?

  Du som är tidningsprenumerant kan logga in med ditt kundnummer (Aller Medias kundnummer) och postnummer (postnummer om du inte valt något annat som lösenord hos Aller Media) genom att trycka på "Mina sidor" uppe till höger. Är du inte tidningsprenumerant sedan tidigare kan du välja att starta en digital prenumeration genom att trycka på "Prenumerera" brevid den akutella veckans tidningsnummer.OBS! Gäller endast för Apple-användare. Du kan även köpa enstaka utgåvor genom att trycka på "Köp utgåva" vid den önskade utgåvan eller genom att trycka på själva utgåvan.

 • Var hittar jag mitt kundnummer?

  Du hittar ditt kundnummer på baksidan av tidningen eller på fakturan. Kundnumret anges ibland med fyra stycken nollor, du kan ange ditt kundnummer med eller utan dessa nollor.

 • Hur betalar jag?

  Du betalar din digitala prenumeration via ditt itunes-konto och du blir prenumerant hos iTunes. Alla prenumerationer förlängs automatiskt ett dygn innan den innevarande prenumerationsperioden är slut. Köpet/förlängningen görs i iTunes och belastar det kontokort som du har registrerat till ditt iTunes-konto. Du som är prenumerant på tidningen har tillgång till den digitala utgåvan under samma tidsperiod, utan extra kostnad. Den avslutas automatiskt när din tidningsprenumeration upphör.

 • Går det att lösa korsorden i de digitala utgåvorna?

  Nej, tyvärr går det inte att lösa korsord i våra digitala utgåvor.

 • Hur avslutar jag min digitala prenumeration?

  Du som är prenumerant på tidningen har tillgång till den digitala utgåvan under samma tidsperiod, utan extra kostnad. Den avslutas automatiskt när din tidningsprenumeration upphör. Du som tecknar en prenumeration på en digital utgåva i iTunes kan avsluta denna genom uppsägning under ”Användarinställningar”. Detaljerad information om avslut och stegvis guide hittar du här. En redan betald AppStore-prenumeration kan dock inte avslutas i förtid.

   

   

 • Behöver jag ett iTunes-konto/Google-konto?

  Ja.

 • Var kan jag läsa min digitala prenumeration?

  Du kan läsa i en smartphone eller surfplatta. Appen kan laddas ner till maximalt fem (5) enheter.

 • Kan jag läsa den digitala tidningen offline?

  Ja det kan du. Du behöver ladda ner tidningen i appen först, för att kunna läsa den offline.

 • Vilka digitala utgåvor kan jag läsa?

  Du som är prenumerant på tidningen har tillgång till de digitala utgåvor som motsvarar din pågående prenumerationsperiod. Du som prenumererar via iTunes/Google Play har tillgång till samtliga tidigare digitala utgåvor så länge prenumerationen pågår.

 • Kan jag ge bort en digital prenumeration?

  Nej, eftersom prenumerationen är kopplad till ditt iTunes-konto/Google-konto. Du kan istället välja att ge bort en tidningsprenumeration och då ingår de digitala utgåvorna.

Övrigt

 • Min premie/gåva/vara var trasig när jag fick den, vad gör jag?

  Vi beklagar detta! Vänligen kontakta kundservice så hjälper vi dig!

 • Jag har beställt en prenumeration till en vän men missat att skriva ut gåvokortet. Hur gör jag?

  Du kan ladda ner och skriva ut gåvokortet med aktuellt omslag här.

   

 • Jag har glömt mitt användarnamn till Mina sidor, hur gör jag?

  Har du inte ändrat användarnamn så är detta ditt kundnummer. Har du glömt ditt kundnummer så trycker du på "Har du glömt ditt kundnummer?" här och fyller i den e-postadress som du har registrerad hos oss så skickar vi det till dig. Det går att ändra sitt användarnamn till e-postadress. Testa att använda e-postadressen vid inloggning. 

  Fungerar det ändå inte? Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Jag har glömt mitt lösenord till Mina sidor, hur gör jag?

  Har du inte ändrat lösenord så är detta ditt postnummer. Har du ändrat lösenord och inte kommer ihåg det trycker du på "Har du glömt ditt lösenord?" här och fyller där i den e-postadress som du har registrerad hos oss så skickar vi dig ett tillfälligt lösenord. Fungerar det ändå inte? Kontakta kundservice så hjälper vi dig.

 • Hur avanmäler jag mig från era e-postutskick?

  Antingen klickar du på länken längst ner i e-postutskicket du fått och avanmäler dig där. Eller så avanmäler du dig från de redaktionella nyhetsbreven på Mina sidor. Tänk på att du måste logga in för att kunna avanmäla dig.

 • Jag har frågor om Aller Travel – vart vänder jag mig?

  Tel. 08-25 84 76
  E-post: info@allertravel.se
  Hemsida: allertravel.se

 • Jag har frågor om Stowr – vart vänder jag mig?

  Stowr är en del av Aller Media AB.

  E-post: support@stowr.se
  Hemsida: www.stowr.se
  Tel. 042-444 30 00

  Vanliga frågor och svar hittar du om du klickar här

 • Jag har frågor om Pling - vart vänder jag mig?

  Pling är en del av Aller Media AB.

  Hemsida: www.pling.se
  Tel: 042-444 30 00

  Vanliga frågor och svar hittar du om du klickar här

Ring kundservice (väntetid ca. {{puzzelVm.waitTime.phone.time}} min) timmar)

042 - 444 30 00

Vill du bli uppringd?

Något gick felEtt oväntat fel inträffade på sidan
Fältet är obligatoriskt
Ogiltigt postnummerformat
Vi har mottagit ditt ärende!Vår målsättning är att svara inom 1 arbetsdag. Vi ber dig att inte skicka om samma ärende en gång till.

Chatta med oss (väntetid ca. {{puzzelVm.waitTime.chat.time}} min) timmar)

Starta chatt

Ring kundservice (väntetid ca. {{puzzelVm.waitTime.phone.time}} min) timmar)

042 - 444 30 00

Skicka e-post (väntetid ca. {{puzzelVm.waitTime.email.time}} min) timmar)

Öppna formulär

Chatta med oss (väntetid ca. {{puzzelVm.waitTime.chat.time}} min) timmar)

Starta chatt

Skicka ett brev

Aller Media AB
Kundservice
Box 504 58
167 14 Bromma

trygg kundkontakt badge